header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 25 oktober 2017 06:55

‘Het speelveld verandert voortdurend; dus moet je je steeds aanpassen’


Markt en maatschappij stellen steeds weer andere eisen aan de zuivelketen, constateert Oscar Meuffels, de nieuwe directeur van de Nederlandse Zuivel Organisatie. Dus moet je voortdurend meebewegen als je succesvol wilt blijven, stelt hij.

Tekst: René van Buitenen

De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) heeft een opvolger gevonden voor de naar de Tweede Kamer vertrokken directeur Tjeerd de Groot. Vorige maand benoemde het bestuur Oscar Meuffels tot directeur van de brancheorganisatie. De 45-jarige Meuffels werkt sinds 2011 als manager Public Affairs voor de NZO. Hij nam de vacante functie sinds maart van dit jaar waar. Eerder was hij in verschillende functies in binnen- en buitenland werkzaam voor het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Wat zijn de voornaamste uitdagingen waar de NZO volgens u voor staat?
“De belangrijkste uitdaging is dat we er voor zorgen dat we kwalitatief gezonde en duurzame voeding kunnen blijven produceren in Nederland. Dus dat we er voor zorgen dat we de ruimte krijgen om ons op een verantwoorde wijze te kunnen blijven ontwikkelen. Dat betekent dat we meer moeten communiceren wat doen.
Daarvoor zullen we de dialoog moeten aan gaan met andere partijen. Niet alleen met politiek, overheid en maatschappelijke organisaties, maar met iedereen die betrokken is bij de keten. Dus met bijvoorbeeld dierenartsen, veevoerleveranciers en andere erfbetreders. We zullen de verbinding moeten zoeken. Want de tijd dat je uitsluitend vanuit jezelf de oplossing voor vraagstukken aandraagt, is voorbij.”
“Daarbij moeten we recht doen aan de belangen van de leden, rekening houdend met de diversiteit van de zuivelondernemingen.”

Wat betekent dat voor de koers die u met de NZO gaat varen?
“De komende maanden zal ik een nieuwe koers uitstippelen om de belangen van de zuivelondernemingen de komende jaren zo goed mogelijk te dienen en deze voorleggen aan onze leden. Daar loop ik nu niet op vooruit. In elk geval zullen we nog beter en sneller moeten inspelen op de ontwikkelingen in de wereld om ons heen. Want de ontwikkelingen gaan snel. De zuivelwereld en het maatschappelijk veld waarin wij ons bewegen zien er nu anders uit dan pak ‘m beet vijf jaar geleden en over vijf jaar zal de wereld er weer anders uit zien. Dus moet je je steeds aanpassen.”

Login om meer te lezen

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties