header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 25 oktober 2017 06:58

Goudse kaas moet buitenlandse toeristen naar Cheese Valley trekken


Goudse kaas is een van de icoonprojecten waarmee het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen buitenlandse toeristen wil trekken. Daarom werden buitenlandse journalisten onlangs meegenomen op een rondrit door Cheese Valley, daar waar de kaas vandaan komt.

Tekst: Ria Besseling

Europese journalisten trokken begin deze maand twee dagen door het Groene Hart voor een bezoek aan kaasboerderijen en kaaspakhuizen. Ze namen deel aan een persreis van Cheese Valley die Goudse kaas onder de buitenlandse aandacht wil brengen. De persreis werd georganiseerd door het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen en de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Woerden die samenwerken als Cheese Valley. Doel van de vier regio’s is Goudse kaas en haar herkomstgebied onder de aandacht te brengen bij bezoekers.
De journalisten uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Italië en Spanje keken rond op de kaasboerderij van Gerrit, Irma en Adriaan de Graaf in Bodegraven, op het melkveebedrijf en kaasboerderij van Jaap Schep en Rianne de Wit in Bergambacht, bij de Goudse Waag en in de kaaspakhuizen van de overjarige Goudse Reypenaer en het Kaaspakhuis in Woerden. “We bezochten kaasboerderijen die werken met passie voor hun producten. Ook kozen we locaties die een authentieke uitstraling hebben en de lange historie kunnen laten zien. De bedrijven moesten ook allemaal te bezoeken zijn”, vertelt Andrea Olieman, senior vakspecialist Stadsmarketing en Toerisme van de afdeling Ruimtelijk Beleid en Advies van de gemeente Gouda. “We willen de journalisten kennis laten maken met kaas, maar ook met andere smaakvolle streekproducten. Deze persreis vormde een aftrap in een hopelijk lange samenwerking, dus we zullen in de toekomst ook andere bedrijven aandoen”. De mediavertegenwoordigers kregen het proces van koe tot kaas te horen en lieten zich informeren over de historie van het Groene Hart en haar streekgebonden producten.

Verhaallijn
De internationale persreis naar Cheese Valley is een van de eerste marketingactiviteiten van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). Daarbij kunnen buitenlandse culinaire journalisten en bloggers typisch Nederlandse producten en gerechten leren kennen en proeven.

Login om meer te lezen

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties