header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 06 september 2016 08:02

Pure Milk brengt kefir van rauwe melk in de winkel


Biologisch melkveebedrijf PureMilk in St Maarten brengt sinds kort kefir van rauwe melk in biologische winkels. De kefir is te koop bij onder meer Ekoplaza, Estafette en Organic for you.

Melkveehouders Jeroen en Jacqueline Bruin omzeilen met het nieuwe zuivelproduct het verbod op de verkoop van rauwe melk in de winkel. De rauwe melk kan bij het bedrijf zelf worden besteld en afgehaald. Kefir mag als een rauwmelkse verzuurde product net als yoghurt en kwark in de winkel worden verkocht, vertelt Jeroen Bruin.
De kefir, verkrijgbaar in plastic literfles, komt van de 140 koeien van het bedrijf. “We leveren naar de winkels kefir die met cultuur is gemaakt. Hier op het bedrijf maken we de drank op de traditionele manier met het plantje”. Bruin levert in totaal wekelijks 500 liter rauwmelkse producten aan de winkels. ‘’We zijn kleinschalig begonnen, maar het groeit snel. De klant in de biologische winkels is meestal bekend met kefir, maar veel mensen zegt kefir niets.
Het is melk met cultuur die na twee dagen is gefermenteerd. Het product kan zich snel vermenigvuldigen: 1 liter kefir is in een dag 20 liter, en na nog een dag fermenteren wordt het 400 liter. Het is een probiotische natuurlijke zuiveldrank zonder toevoegingen, vergelijkbaar met Yakult”, aldus Bruin.

www.puremilk.nl

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties