header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 08 september 2016 09:25

Danone stopt met Dumex in Vietnam


Danone bouwt zijn activiteiten af in Vietnam. De verkoop van Dumex, het babyvoedingsmerk van de Franse zuivelproducent, valt tegen in het Aziatische land.

Het marktaandeel van Dumex is niet goed genoeg om nog investeringen te doen, verklaarde een woordvoerder van het concern tegenover Vietnamese media. Het babyvoedingsproduct blijft in ieder geval verkrijgbaar tot het begin van volgend jaar. Eerder dit jaar rondde Danone de verkoop van Dumex China aan de Chinese babyvoedingsproducent Yashili af met een bedrag van € 150 miljoen. Als reden voor de verkoop gaf Danone aan dat de omzet van Dumex in China achterbleef bij de verwachtingen.
In Vietnam voltrekt zich nu hetzelfde scenario. Met het vertrek van Dumex blijven op de Vietnamese babyvoedingsmarkt bekende merken over als Similac (Abbott), Enfagrow (Mead Johnson Nutrition), Friso (FrieslandCampina), Aptamil (Danone) en Meiji (Meiji uit Japan). Tegenover de Vietnamese media verklaarde Danone dat ze met Dumex wel actief blijft in andere Aziatische landen.
In Vietnam wordt de markt voor babyvoeding beïnvloed door maatregelen van de overheid, die het geven van borstvoeding aanmoedigt. Om die reden wordt het babyvoedingsproducent verboden om te adverteren voor babyvoeding voor kinderen onder de twee jaar. Ook werkt de overheid met prijsplafonds, waardoor de verkoop van babyvoeding flink is gedaald.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties