header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 12 september 2016 11:31

Camperdown zet investering op laag pitje


Het Australische zuivelbedrijf Camperdown Dairy International heroverweegt zijn plannen om een volledig geïntegreerde keten op te bouwen voor de productie van babyvoeding en melkpoeder voor de Chinese markt. De bouw van een melkpoederfabriek op het terrein van de voormalige melkfabriek van Bonlac at Camperdown gaat voorlopig niet door.

Dat heeft ceo Gavin Evans bevestigd aan media in Australië. Als redenen geeft Evans de volatiliteit op de internationale zuivelmarkt en onzekerheden over de Chinese importregels voor zuivel.
Vorig jaar kondigde Camperdown Dairy een ambitieus investeringsplan aan, met de aankoop van zes melkveebedrijven waarop 40.000 koeien melk zouden leveren voor de productie van melkpoeder die in een nieuwe fabriek zou worden geproduceerd. Totale investeringskosten: 500 miljoen Australische dollars.

Volledige traceerbaarheid
Met deze volledige geïntegreerde keten kon Camperdown volledige traceerbaarheid garanderen. Evans bevestigde dat er nog maar één van de beoogde zes melkveebedrijven is aangekocht. De ceo sloot daarbij niet uit dat het hele investeringsplan van tafel gaat, maar zei daarbij ook ervan overtuigd te zijn dat het volledige geïntegreerde model de juiste benadering is voor de lange termijn.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties