header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 15 september 2016 08:40

Fonterra neemt poederfabriek Lichfield in gebruik


De nieuwe melkpoederfabriek van Fonterra in Lichfield is in bedrijf. Deze week is de eerste melkpoeder geproduceerd; volgende week zal de fabriek volledig in bedrijf zijn.

De poederfabriek heeft de grootste droogcapaciteit ter wereld, dagelijks wordt er 4,4 miljoen liter melk verwerkt. De nieuwe fabriek staat naast de kaas- en weipoederfabriek die Fonterra al in bedrijf heeft in Lichfield. Vanuit Lichfield wordt zuivel afgezet op 25 deelmarkten in de wereld.

Melk in een productmix
De nieuwe poederfabriek vervult een belangrijke rol in de strategie van Fonterra om melk in een productenmix te verwerken die het best aansluit op de vraag uit de wereldmarkt en de meeste toegevoegde waarde genereert. Daarbij wil de zuivelproducent flexibel zijn in de verwerking van melk, zodat er kan worden geswitcht in de productie als de vraag op de wereldmarkt verandert.
Lichfield is een belangrijke schakel in die strategie. "De capaciteit van deze fabriek haalt de druk weg tijdens het hoogseizoen en geeft ons meer mogelijkheden om melk te verwerken in producten met hogere marges”, zegt Robert Spurway, chief operating officer global operations.

Railsysteem
Aan de bouw van de nieuwe fabriek hebben meer dan tweehonderd bedrijven meegewerkt. Naast de fabriek is een distributiecentrum en een installatie voor de bewerking van afvalwater geplaatst. De melkpoeder wordt in containers op een railsysteem naar de haven vervoerd. Het afvalwater wordt bewerkt tot meststof die wordt uitgereden op landbouwgrond in de regio.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties