header ZZ

header ZZ mobiel

zaterdag, 17 september 2016 13:19

FrieslandCampina vergoedt boeren voor minder melk


FrieslandCampina vergoedt met ingang van 1 oktober 2016 zijn leden-melkveehouders voor een periode van zes maanden 10 eurocent per niet-geproduceerde kg melk. Deze maatregel komt boven op de onlangs aangekondigde Europese stimuleringsmaatregel om de melkproductie te verminderen. Dat heeft de onderneming vandaag bekendgemaakt.

Met deze maatregel beoogt FrieslandCampina vooruitlopend op de werking van het aangekondigde fosfaatrechtenstelsel, de fosfaatproductie op de leden-melkveebedrijven versneld te verminderen. Daarnaast wordt door de beoogde vermindering de mogelijkheid om de melk te verwaarden verbeterd.
FrieslandCampina streeft met deze maatregel naar een vermindering van in totaal 150 miljoen kg melk in de periode van 1 oktober 2016 tot en met 31 maart 2017. Hiermee levert FrieslandCampina een bijdrage aan een versnelde vermindering van de fosfaatproductie en ondersteunt op die manier een duurzame melkveehouderij. Daarbij versterkt het ook zijn positie in de markt.

Boven op melkverminderingspremie
De onderneming stelt in totaal een bedrag van € 15 miljoen beschikbaar voor leden- melkveehouders die minder melk produceren wat neer komt op 10 eurocent per niet geleverde kg melk. Dit bedrag komt bovenop de melkverminderingspremie van 14 eurocent die de Europese Unie per kg niet-geproduceerde melk uitbetaalt aan melkveehouders die zich voor 21 september 12.00 uur hebben aangemeld bij rvo.nl. Op dit moment spreekt de zuivelsector met de Nederlandse overheid over aanvullende stimuleringsmaatregelen om de fosfaatproductie omlaag te brengen.

 

 

Met ingang van 1 oktober 2016 vergoedt FrieslandCampina zijn leden-melkveehouders voor een periode van zes maanden 10 eurocent per niet-geproduceerde kilo melk. Deze maatregel komt bovenop de onlangs aangekondigde Europese stimuleringsmaatregel om de melkproductie te verminderen. Dat heeft de onderneming vandaag bekendgemaakt.

 

Met deze maatregel beoogt FrieslandCampina vooruitlopend op de werking van het aangekondigde fosfaatrechtenstelsel, de fosfaatproductie op de leden-melkveebedrijven versneld te verminderen. Daarnaast wordt door de beoogde vermindering de mogelijkheid om de melk te verwaarden verbeterd.

FrieslandCampina streeft met deze maatregel naar een vermindering van in totaal 150

miljoen kilo melk in de periode van 1 oktober 2016 tot en met 31 maart 2017. Hiermee

levert FrieslandCampina een bijdrage aan een versnelde vermindering van de

fosfaatproductie en ondersteunt op die manier een duurzame melkveehouderij. Daarbij

versterkt het ook zijn positie in de markt. 

De onderneming stelt in totaal een bedrag van 15 miljoen euro beschikbaar voor leden-

melkveehouders die minder melk produceren wat neer komt op 10 eurocent per niet

geleverde kilo melk. Dit bedrag komt bovenop de melkverminderingspremie van

14 eurocent die de Europese Unie per kilo niet-geproduceerde melk uitbetaalt aan

melkveehouders die zich voor 21 september 12:00 uur hebben aangemeld bij RVO.nl. Op dit moment spreekt de zuivelsector met de Nederlandse overheid over aanvullende

stimuleringsmaatregelen om de fosfaatproductie omlaag te brengen. 

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties