header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 20 september 2016 11:25

Synlait investeert in babyvoeding en room


De Nieuw-Zeelandse zuivelonderneming Synlait gaat de komende drie jaren NZ$ 300 miljoen investeren in extra capaciteit voor de productie van babyvoeding en room, consumentenverpakking en infrastructuur. De beursgenoteerde producent wil volgende maand met een claimemissie NZ$ 98 miljoen ophalen op de Australische beurs.

Synlait verhoogt de verwachte melkprijs voor zijn leveranciers van $ 4,50 naar $ 5,00 per kg milksolids, nog altijd lager dan de kostprijs voor de meeste melkveehouders. Voor het seizoen 2015/2016 komt de melkprijs uit op $ 4,04, bestaande uit een basisprijs van $ 3,91 verhoogt met seizoens- en speciale melkpremies. Synlait wist in het afgelopen boekjaar dat eindigde op 31 juli een winst te realiseren van $ 34,4 miljoen, meer dan een verdrievoudiging ten opzichte van een jaar eerder. De omzet steeg met 22 procent van $448,1 naar $546,9 miljoen.
De zuivelproducent blijft optimistisch over de verkoop van babyvoeding in China, ook als de nieuwe regelgeving voor zuigelingenvoeding in het Aziatische land van kracht wordt. In 2017 zal dat leiden tot een matiging in de groei van de zuigelingenvoeding in blik, verwacht algemeen directeur John Penno. “We verwachten dat die markt voor de langere termijn normaliseert.”

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties