header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 23 september 2016 12:36

Marketingoffensief voor Beierse zuivel in Italië


Met een marketingoffensief wil Beieren zijn export van melk- en kaasspecialiteiten naar Italië opvoeren, zo heeft de Beierse staatsminister van Landbouw, Helmut Brunner, meegedeeld na een ontmoeting met de leidende Italiaanse importeur van Beierse zuivel.

Brunner sprak daartoe op het Münchener Oktoberfeest met directeur Onofrio De Carne (links) van importonderneming Orange srl en zijn plaatsvervanger Paolo Francesco Mattia (rechts). Minister Brunner: “We gaan de komende maanden in Italië gerichte reclamecampagnes voor Beierse zuivel doorvoeren en handelskringen, bij voorbeeld in Bologna, interesseren voor Beierse specialiteiten. “Het doel is Italiaanse importeurs en inkopers van supermarktketens bekend te maken met de smakelijke zuivelspecialiteiten uit Beieren. De grote verscheidenheid aan zuivelspecialiteiten, maar ook onze hoge kwaliteitsstandaarden laten de balans doorslaan ten gunste van Beierse producten. Onze deelstaat heeft meer dan dertig door de EU beschermde zuivelspecialiteiten. Juist de Italiaanse consument is volgens enquêtes zeer geïnteresseerd in beschermde herkomstbenamingen”, zo zegt Brunner.

Belangrijkste afnemer
Met een exportwaarde van € 1,6 miljard was Italië vorig jaar de belangrijkste afnemer van Beierse landbouwproducten en voedingsmiddelen. Vooral kaas uit Beieren is in Italië geliefd. Die heeft een exportwaarde van € 460 miljoen. Op de tweede plaats kwam melk en zuivel met een waarde van € 251 miljoen. Mede door de prijsdruk en gunstige aanbiedingen uit andere landen lagen deze omzetten in 2015 lager dan het jaar daarvoor. Met het marketingoffensief wil Beieren het verloren gegane terrein terugwinnen.

1 Reactie

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties