header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 28 september 2016 14:40

Naomi van As in actie op Wereld Schoolmelkdag


In meer dan veertig landen werd vandaag (28 september) Wereld Schoolmelkdag gevierd. In Nederland was Olympisch hockeyster Naomi van As het middelpunt van het feest. Zij bezocht vanochtend basisschool De Odyssee in Amsterdam om met een work-out het belang van fit zijn door middel van gezonde voeding aan te moedigen. “Ook ik ben groot geworden met het drinken van melk!”, riep Naomi van As tegen de aanwezige leerlingen.

De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) heeft in samenwerking met KlasseTV het lespakket ‘Fit op School-door gezonde voeding en bewegen’ ontwikkeld. Dit gratis pakket is bedoeld voor leerlingen van groep 1 tot en met 8.
Met stellingen over fit zijn van Naomi van As, theoretische onderbouwing en gevarieerde bewegingslessen daagt dit lespakket kinderen uit samen aan de slag te gaan met gezonde voeding en beweging. Meer informatie over ‘Fit op school’ is te vinden via: http://klassetv.nl/pakket/fitopschool.

Gezonde spieren, botten en tanden
Wereld Schoolmelkdag is een initiatief van de Wereldvoedselorganisatie (FAO) en wordt in Nederland georganiseerd door de NZO. Op deze dag staat gezonde voeding voor kinderen en de bijdrage die zuivel levert aan gezonde spieren, botten en tanden centraal. Het Voedingscentrum adviseert kinderen om dagelijks twee of drie porties melk en melkproducten en daarnaast nog een boterham met kaas te consumeren.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties