header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 30 september 2016 07:10

Ausnutria vormt joint venture met Westland Milk


Ausnutria gaat met de Nieuw-Zeelandse zuivelproducent Westland Milk een joint venture opzetten. De nieuwe onderneming met de naam Pure Nutrition Limited gaat babyvoeding produceren voor de Chinese markt.

De babyvoedingsproducent Ausnutria Dairy neemt een aandeel van 60 procent in de joint venture, Westland Milk 40 procent. Beide ondernemingen investeren respectievelijk NZ$ 4,5 miljoen en NZ$ 3 miljoen, waarbij Westland Milk het kapitaal inbrengt in de vorm van grond op de productielocatie in Rolleston.
Ausnutria voorziet verder in een krediet van NZ$ 32 miljoen voor de bouw van een fabriek in Rolleston, zo meldt Dairy Reporter. In Rolleston gaat Pure Nutrition babyvoeding en voeding voor kinderen en ouderen produceren. De fabriek krijgt een productiecapaciteit van 30.000 ton ofwel 20 miljoen blikken per jaar. Naar verwachting komt de fabriek eind 2017 in bedrijf. In het begin wordt de productieomvang beperkt tot 15.000 ton per jaar.
Met de joint venture in Nieuw Zeeland ontsluit Ausnutria een nieuwe productielocatie in een belangrijke melkregio. In Heerenveen verwacht de Chinees/Nederlandse zuivelproducent in het eerste kwartaal van 2017 de nieuwe babyvoedingfabriek in gebruik te nemen. De bouw van deze productielocatie duurt langer dan voorzien.
Westland Milk gaat exclusief de melkpoeder leveren voor de productie van Pure Nutrition in Rolleston.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties