header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 03 oktober 2016 06:19

DRV wijst Duitse klimaatplan 2050 af


Het Deutsche Raiffeisenverband (DRV) noemt de eisen naar een forse reductie van de rundveehouderij en beperking van de agrarische export vanwege klimaatbescherming onacceptabel.

Deze in het klimaatbeschermingsplan 2050 van het Duitse ministerie van Milieu vermelde eisen zijn volgens het verbond van de Duitse coöperaties niet rechtvaardig. De toekomstige klimaatbescherming kan uitsluitend worden gerealiseerd door sterke en concurrerende ondernemingen. Alleen zij zijn in staat om de noodzakelijke innovaties en investeringen door te voeren om de klimaatbescherming duurzaam te ondersteunen, zo vindt het DRV.

Daarom moet voor het DRV veel meer de verhoging van de efficiency in de dierhouderij centraal staan. In Duitsland worden hoogwaardige voedingsmiddelen duurzaam geproduceerd, die wereldwijd steeds meer gewaardeerd worden. Bovendien moet er rekening mee worden gehouden, dat ruim 70 procent van de Duitse agrarische handel zich binnen de EU afspeelt. Duitsland is ondanks de succesvolle ontwikkeling van zijn agrarische export nog altijd netto-importeur van levensmiddelen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties