header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 03 oktober 2016 07:39

Synutra start productie in Franse Carhaix


De Chinese babyvoedingsproducent Synutra heeft in Carhaix in Bretagne de nieuwe fabriek voor de productie van melkpoeder in gebruik genomen. Er wordt jaarlijks circa 90.000 ton geproduceerd.

De bouw van de fabriek is een project van Synutra en Euroserum, een dochteronderneming van Sodiaal. De zuivelcoöperatie zal de melk aanvoeren en heeft daarvoor een tienjarig contract getekend met de Chinese producent. Jaarlijks wordt er 288 liter miljoen melk verwerkt in de fabriek. De rauwe melk wordt geleverd door achthonderd melkveehouders.
Synutra investeerde €170 miljoen in de Franse fabriek en claimt dat dit het grootste bedrag is dat ooit door een Chinese zuivelproducent is geïnvesteerd in een buitenlands zuivelproject. Op de productielocatie staan twee droogtorens, een voor de productie van volle melkpoeder en de ander voor wei-eiwitpoeder, elk met een capaciteit van 45.000 ton. Dat is goed voor de productie van 60.000 ton babyvoeding per jaar. Het testen van beide installaties is in augustus afgerond. Daarmee werd een jarenlang traject afgesloten, de bouw van de fabriek werd in 2013 aangekondigd.

Stroomlijnen
De babyvoeding uit Carhaix wordt afgezet op de Chinese markt. Synutra topman Liang Zhang verklaarde bij de feestelijke opening dat de nieuwe fabriek voldoet aan de kwaliteitseisen van de Chinese Certificering en Accreditatie Administratie (CFDA). De productie in Frankrijk moet bijdragen aan stroomlijnen van de productie en verlagen van de kosten, aldus Zhang. Ook zal de fabriek een stevige impuls geven aan de omzet van de Chinese babyvoedingsproducent.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties