header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 05 oktober 2016 13:51

Zwitserse Elsa neemt Franse Idhéa over


Elsa, een zuivelonderneming uit de Zwitserse groep Mifroma (kaasveredeling en zuivel) heeft recent een meerderheidsbelang genomen in de Franse producent Idhéa van koude sauzen en specerijen in Hochfelden in de Elzas.

Hierdoor willen beide ondernemingen hun krachten bundelen om de verkoop van sauzen in Zwitserland, Frankrijk en andere landen op te voeren. Elsa (met een jaarlijkse melkaanvoer van 270 miljoen kg) wil de productie van sla- en andere sauzen tot begin 2018 stap voor stap overbrengen van het Zwitserse Estavayer-le-Lac naar Hochfelden in Frankrijk. De overname van Idhéa versterkt de positie van Elsa in Europa en biedt nieuwe expansiemogelijkheden in het segment van koude sauzen. De sauzenproductie wordt gecentraliseerd in Hochfelden, terwijl Elsa zich in de Zwitserse vestiging concentreert op melkproducten.

Idhéa in Hochfelden produceert met 110 medewerkers ruim 350 saus- en specerijproducten voor de voedingsmiddelenindustrie en gastronomie. De bekendste merken zijn Case aux Epices (specerijenaanbod) en Saveurs & Sauces (sauzen).

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties