header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 06 oktober 2016 13:30

Tetra Pak wint Flexline Proces Innovatie Prijs 2016


Tetra Pak Processing Systems is winnaar geworden van de Proces Innovatieprijs 2016. De winnaar werd deze week bekend gemaakt op de vakbeurs Industrial Processing die tot en met 7 oktober plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht.

De onderneming komt met de flexibele kaasproductielijn Flexline. Hiermee kan bij iedere batch een andere soort of formaat kaas worden geproduceerd met minimaal tijd- en productverlies. Bedrijven kunnen tevens met deze productiemethode nieuwe kaassoorten maken die met reguliere methoden niet of tegen hoge kosten mogelijk zijn. Dit komt met name doordat ingrediënten aan de wrongel kunnen worden toegevoegd en niet zoals gebruikelijk aan het wei- en wrongelmengsel waardoor minimale hoeveelheden verloren gaan.
Het overgrote deel van de vrijkomende wei blijft zo vrij van ingrediënten (residuen). Wei houdt zo een hoge marktwaarde als grondstof voor andere processen. Flexline maakt geen gebruikt van een reguliere pers maar van vacuüm om de kaas te persen en te ontdoen van vocht. Hierdoor ontstaan een korst en een vaste structuur maar wordt ook een granulaire structuur mogelijk.
De jury over de winnaar: "Doorslaggevend zijn het radicaal andere proces van kaasproductie en het schoon blijven van de wei die daardoor een hogere marktwaarde behoudt. Daarnaast het grote voordeel van de mogelijkheid van kleinere batches omdat reinigen van de hele lijn niet nodig is. Dat maakt omschakelen gemakkelijker."

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties