header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 06 oktober 2016 13:31

Rechtstreex stopt in Utrecht en Eindhoven


Rechtstreex stopt volgende week in Utrecht en Eindhoven. Het uitvoeren van een korte voedselketen met een directe verbinding tussen boer en consument lukt momenteel niet in deze twee regio's. De organisatie richt zich nu verder op het uitbouwen van een korte keten in Rotterdam en regio Zuid-Holland.

Initiatiefnemer Arthur Nijhuis besloot vorig jaar om Rechtstreex uit te rollen naar Utrecht en Eindhoven. Omdat hier echter omzetgroei en zwarte cijfers achterwege blijven sluiten halverwege deze maand de negen wijkchefs in Utrecht en de negen collega’s in Eindhoven hun afhaalpunten. Rechtstreex overweegt een herstart op een later moment.
Rechtstreex begon in 2013 in Rotterdam met de ontwikkeling van een korte voedselketen met een directe relatie tussen producent en afnemer in de regio, met de daarbij behorende maatschappelijke impact. Nijhuis levert via Rechstreex een assortiment streekproducten waaronder zuivelproducten van ongeveer dertig boeren uit het Groene Hart in Rotterdam. Met een korte keten krijgen boeren een betere marge omdat ze zelf de prijs van producten bepalen, ze werken met een beperkt aantal schakels in de keten, er is transparantie in keten en product en het gaat om versere producten van dichtbij en een ontwikkeling van de regionale economie.
Omdat Rechtstreex geen ketenkosten heeft hebben de producten relatief lage verkoopprijzen. Daarvan ontvangen de producent minimaal 50 procent . De andere helft gaat naar de wijkcoördinator, die samen met betrokken buurtgenoten de producten bij de boeren inkoopt, en naar uitbreiding van Rechtstreex.

www.rechtstreex.nl

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties