header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 14 oktober 2016 09:20

Nieuw-Zeelandse boeren vinden verborgen camera’s


Melkveehouders in Nieuw-Zeeland hebben verborgen camera’s ontdekt in hun stallen. Het is onduidelijk wie de camera’s heeft geïnstalleerd, zo melden media.

Voorzitter Chris Lewis van de Waikato Federated farmers vertelt dat een aantal melkveehouders verborgen camera’s heeft gevonden op hun bedrijf. De voorman wil verder geen details geven omdat, zo zegt hij, de politie de kwestie in onderzoek heeft. Deze bewering wordt overigens niet door de politie bevestigd tegenover de Radio New Zealand.
Federated Farmers en koepelorganisatie DairyNZ hebben boeren opgeroepen uit te kijken naar vreemdelingen op hun terrein en zelf camera’s te installeren om hun bedrijf te beveiligen. De dierenrechtengroep Safe zegt desgevraagd in de media niets met de camera’s te maken te hebben. Een andere actiegroep, Farmwatch, zegt geen commentaar te geven op acties die ze voert.
De actiegroepen haalden vorig jaar het nieuws met video’s waarop beelden te zien zijn van kalveren die op vrachtwagens worden gegooid en in slachthuizen worden geslagen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties