header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 14 oktober 2016 12:00

Zwitserse Emmi zet grote stappen rond duurzaamheid


Het Zwitserse zuivelconcern Emmi gaat tot en met 2020 in grote stappen richting duurzaamheid en wordt daarbij begeleid door de Zwitserse afdeling van het Wereldnatuurfonds WWF als kritische en uitdagende partner.

Deze duurzaamheidsverplichtingen hebben betrekking op vier elementen. Zo gaat Emmi zijn wereldwijde CO2-uitstoot tot en met 2020 met 25 procent verminderen ten opzichte van 2014 en in relatie tot de verwerkte hoeveelheid melk. Daarvoor wordt het totale energieverbruik verminderd, maar ook overgeschakeld op duurzamere energiedragers.
Er wordt alleen nog melk verwerkt vanuit een duurzame melkproductie. Daarom moeten tot en met 2020 alle Zwitserse melkveehouders die aan Emmi leveren, voldoen aan een pakket van duurzaamheidscriteria. Daarbij staan de eisen rond het houden van de melkkoe, in het bijzonder de weidegang en het voeren van de dieren, centraal. Dat laatste vanuit de overtuiging dat de melkproductie op basis van Zwitsers ruwvoer ecologisch zinvol is en aansluit bij het dierenwelzijn. Zwitserland biedt goede omstandigheden voor deze gunstige vorm van melkproductie dicht bij de natuur. Als tegenprestatie verplicht Emmi zich zijn Zwitserse veehouders een meer dan gemiddelde melkprijs te betalen.
Voorts wil Emmi zijn verspilling van voedingsmiddelen en verpakkingsmateriaal tot en met 2020 met 20 procent verminderen. Om deze doelstelling te realiseren worden allereerst de verpakkings- en grondstofverliezen in de eigen productiebedrijven verder verminderd. Daarnaast gaat Emmi op zoek naar mogelijkheden om voedselverspilling bij haar klanten en consumenten te vermijden.
Tenslotte wil het concern investeren in de ontwikkeling van zijn 5.750 medewerkers, zodat die ieder voor zich een persoonlijk ontwikkelingsdoel heeft. Dat is niet alleen belangrijk voor de tevredenheid van de medewerkers, maar is ook een instrument tegen het mogelijke tekort aan vakkrachten. Emmi hoopt op deze wijze in 2020 in staat te zijn om de helft van zijn open sleutelposities met interne kandidaten te bezetten.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties