header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 14 oktober 2016 13:13

Melkveehouder Marinus krijgt 4.000ste Skal-biocertificaat


Skal Biocontrole reikte onlangs een bio-certificaat uit aan het 4000ste biologische bedrijf van Nederland, melkveehouderij Marinus in het Friese Twijzel.

De melkveehouder mag vanaf deze maand melk biologisch afzetten. Het bedrijf met bijna 74 ha grond ging vorig jaar in omschakeling. Marinus stond rond de afschaffing van de melkquotering voor de keuze om machinaal te melken of duurzaam te gaan ondernemen.
Dit jaar zijn er volgens Skal flink meer overstappers naar de biologische landbouw dan in 2015. Directeur Margreet van Brakel, die het 4000ste certificaat uitreikte, verwacht dat dit jaar ruim 200 landbouwbedrijven de stap naar biologisch zullen zetten. “Die nieuwe bedrijven moeten eerst de grond omschakelen, dus de groei in het aantal gecertificeerde landbouwbedrijven zullen we pas in 2017 en 2018 gaan zien.” 
In de biologische melkveehouderij hebben de koeien naast weidegang, onder andere minimaal zes vierkante meter stalruimte, het voer is van biologische afkomst en er wordt geen gebruik gemaakt van preventieve antibiotica.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties