header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 18 oktober 2016 12:00

Ceo Müller: melkprijs DMK niet concurrerend


“De melkprijs van DMK is – ook in vergelijking met het Duitse gemiddelde – te laag en niet concurrerend”, schrijft de nieuwe topman Ingo Müller van DMK in een open brief aan zijn leden/melkveehouders, waarin hij ook een pakket maatregelen aankondigt.

Hij geeft aan dat velen het vertrouwen in zuivelcoöperatie DMK hebben verloren. Deze situatie is voor de zuivelcoöperatie, maar zeker ook voor iedere, afzonderlijke melkveehouder als lid op den duur onhoudbaar. Daarom ziet Ingo Müller het als zijn persoonlijke opgave om dit verloren gegane vertrouwen terug te winnen.
De ceo meldt in zijn open brief dat de hoofddirectie de totale onderneming tegen het licht heeft gehouden. Het resultaat daarvan is een maatregelenpakket voor de komende twaalf maanden. “We gaan de administratieve kosten verlagen en meer waarde toevoegen aan melk. Daarvoor zijn concrete maatregelen noodzakelijk, waaronder een nieuwe organisatie van de activiteiten, zodat deze efficiënter en gerichter kunnen optreden. Naast de nieuwe vormgeving van de DMK Group komen er ook personele veranderingen in de leidinggevende posten. En we gaan banen afbouwen bij de verkoop en administratie”.
Müller riep de leden op om als een man achter dit plan te gaan staan. Hij wil de plannen persoonlijk toelichten aan de leden/melkveehouders. Daartoe treedt de ceo op negen regionale vergaderingen tussen eind oktober tot en met begin november persoonlijk in debat met zijn leden/melkveehouders.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties