header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 20 oktober 2016 13:21

Biogas voor FrieslandCampina in Borculo


FrieslandCampina gaat in zijn productielocatie in Borculo, naast duurzame pyrolyseolie, ook biogas gebruiken voor het opwekken van stoom. De zuivelonderneming heeft vandaag bekendgemaakt dat het daarvoor een samenwerkingsovereenkomst met Groot Zevert Vergisting (GZV) uit het Gelderse Beltrum is aangegaan.

Jaarlijks gaat FrieslandCampina circa 8 miljoen m3 biogas van GZV afnemen. Hiermee wordt een CO2-reductie gerealiseerd van circa 8.000 ton. Dat staat gelijk aan de CO2-uitstoot van circa 3.500 huishoudens. Het is de verwachting dat begin volgend jaar de levering van biogas kan starten. Stedin Infra diensten is inmiddels gestart met de werkzaamheden voor de aanleg van een gasleiding van GZV naar de productielocatie van FrieslandCampina in Borculo. De werkzaamheden nemen ongeveer drie maanden in beslag.
GZV heeft sinds 2004 een biovergister in gebruik waarmee groene stroom uit regionale mest wordt geproduceerd. Door de leveringsovereenkomst met FrieslandCampina is het voor GZV nu mogelijk om haar vergistingscapaciteit uit te breiden en effici├źnter te benutten. In de biovergister worden mest en reststoffen uit de voedselverwerkende industrie omgezet naar biogas. De mest is onder meer afkomstig van leden-melkveehouders van FrieslandCampina uit de regio. De bij GZV verwerkte mest draagt er aan bij dat melkveehouders aan hun fosfaatverplichtingen/verwerkingsplicht kunnen voldoen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties