header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 24 oktober 2016 07:16

Japan maakte kennis met Beierse zuivel


De Beierse landbouwminister Helmut Brunner was met een zware economische delegatie in Japan onderweg om er de deuren te openen voor Beierse producten zoals kaas en zuivel.

Met een grote receptie en een Beieren-markt in Fukuoka heeft Brunner (midden op de foto) de aandacht gevraagd voor de agrarische specialiteiten en voedingsmiddelen uit deze Duitse deelstaat. “De presentatie van onze producten is in Japan goed aangekomen”, aldus de minister aan het einde van zijn reis, die de handelsbetrekkingen tussen Japan en Beieren nieuwe impulsen moet geven.
Volgens Brunner hebben de Japanse importeurs en handelsvertegenwoordigers grote interesse getoond voor specialiteiten uit Beieren. Dat gold in het bijzonder voor zuivelproducten en kaas. Vooral de jongere Japanners zijn intussen geïnteresseerd in merken en kwaliteit als het voeding betreft. De vraag naar hoogwaardige specialiteiten uit het buitenland is dan ook groot. Brunner benadrukte dat de internationale concurrentie niet slaapt. Ook andere Europese landen, zoals Oostenrijk, Italië en België, zijn actief op de Japanse markt.

Vijfde belangrijkste land
Japan is momenteel na Zwitserland, de Verenigde Staten, China en Rusland qua omzet het vijfde belangrijkste land buiten de EU als het gaat om agrarische export. In 2015 werd voor bijna € 60 miljoen vanuit Beieren naar Japan geëxporteerd. De belangrijkste producten waren hop (€ 14,3 miljoen), melk en zuivelproducten (€ 12,9 miljoen) en suiker (€ 11,3 miljoen). De agrarische export van Japan naar Beieren kwam toen uit op € 5,5 miljoen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties