header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 25 oktober 2016 08:25

Chinezen gearresteerd voor verkopen oude melkpoeder


De Chinese politie heeft negentien mensen gearresteerd op verdenking van het verkopen van Nieuw-Zeelandse melkpoeder die over de datum was. Dat melden Chinese media.

De verdachten hebben volgens de politie bijna 300 ton melkpoeder van de zuivelproducent Fonterra die over de vervaldatum was, in kleine verpakkingen tegen aantrekkelijke prijzen verkocht. Dat gebeurde onder de naam van het bedrijf Jiang Di International Trade, aldus de China Daily.

Online en in supermarkten
De melkpoeder werd online aangeboden, maar ook in supermarkten afgezet. Tijdens een zoekactie trof de politie 109,2 ton aan in het magazijn van het bedrijf. De overige 166,8 ton was verkocht via retailers en groothandel. De websites waarop de poeder werd verkocht zijn gesloten door de autoriteiten.
De politie kregen lucht van de malafide handel toen tijdens een onderzoek in een magazijn van een supermarkt in Shanghai de herverpakte melkpoeder werd aangetroffen. Er volgde een maandenlang onderzoek. Volgens de Chinese autoriteiten zijn er geen meldingen van gezondheidsklachten van mensen die de poeder hebben geconsumeerd.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties