header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 26 oktober 2016 14:35

Campagne tegen zuivelverspilling


De zuivelketen en de supermarktbranche startten deze week de campagne Haal alles eruit wat erin zit. Met deze campagne willen ze de consument leren om verpakkingen van zuivel op te vouwen zodat ook de laatste vla of yoghurt uit het pak komt.

De campagne bestaat uit een televisiecommercial en een YouTube-filmpje waarin een ‘tot leven gekomen’ zuivelpak laat zien hoe je het pak het beste kunt vouwen om alles eruit te halen wat erin zit. Het mannetje is ook te vinden op social media. In onderzoek (SAMR, drankenkartons 0-meting, 12 juli 2016) zegt 48 procent van de consumenten een vouwinstructie te willen om de laatste yoghurt en vla uit een pak te halen. De instructie staat op www.zuivelpak.nl.
De campagne, een initiatief van zuivelfabrikanten en supermarkten, past in de activiteiten van de keten om voedselverspilling tegen te gaan, zowel in het productieproces, de winkel als bij de consument thuis.
Als de consument pakken yoghurt en vla niet goed leegmaakt, blijft ongeveer 10 procent achter. “Dat staat naar onze schatting gelijk aan 30 miljoen liter melk die nodig is voor de productie hiervan. En als je naar de mest kijkt die de koeien hiervoor produceren, dan scheelt dat ook nog eens 97.000 kubieke meter mest. Ook dat is een mooi resultaat aangezien de zuivelsector over het mestoverschot in discussie is met het ministerie van Economische Zaken en de Europese Commissie”, aldus Marc Jansen, directeur van het CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel).

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties