header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 01 november 2016 08:05

Door Ceta verdubbeling EU-kaasexport Canada


Door het handelsakkoord Ceta tussen Canada en de EU ontstaan duidelijk meer afzetmogelijkheden voor Europese voedingsmiddelenproducenten – waaronder de zuivelindustrie – op de Canadese markt, zo verwacht EU-commissievoorzitter Jean-Claude Juncker.

Zoals bekend werd dit Ceta-verdrag afgelopen zondag ondertekend tussen Canada en de EU nadat de regionale overheden van Wallonië en Brussel het dagen hadden tegengehouden. Juncker wees daarbij op het feit dat er met dit akkoord jaarlijks tot € 500 miljoen kan worden gespaard op de invoertarieven. De kaasexport vanuit de EU naar Canada kan zich na een overgangstijd van zes jaar met een stijging van 16.800 kwaliteitskaas en 1.700 ton kaas voor de verwerkende industrie zelfs verdubbelen.
Volgens de Europese Commissie moeten de invoeren vanuit Canada naar de EU overeenkomstig de EU-standaarden zijn. Zo mogen de Canadezen alleen maar hormoonvrij vlees exporteren naar de EU. Ook erkent Canada in het Ceta-verdrag liefst 143 beschermde geografische oorsprongsbenamingen. Dat gaat van de Franse Roquefort-kaas, de Noord-Hollandse Goudse kaas tot aan de Schwarzwalder Schinken.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties