header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 02 november 2016 08:58

Chinees concern zint op overname Dean Foods


De Amerikaanse zuivel- en drankenproducent Dean Foods staat in de belangstelling van de Chinese drankenproducent Hangzhou Wahaha Group. Dat schrijft de Financial Times. Volgens de krant bereidt de Chinese dochteronderneming van Hangzhou Wahaha Group, Hongsheng Beverage, een overname voor van Dean Foods, de nummer 10 op de lijst van de 25 grootste zuivelondernemingen ter wereld met een omzet van 8,1 miljard dollar in 2015.

Hangzhou Wahaha Group is een van de grootste drankenproducenten van China. Het produceert ook melk. Volgens de berichtgeving in de Financial Times heeft het Chinese concern banken in Hong Kong, maar ook internationale banken (waaronder Goldman Sachs) en andere financiers benaderd voor financiering van de overname.

Aandelen
Door de overnamegeruchten stegen de aandelen van Dean Foods op de beurs vrijdag met meer dan 12 procent. De zuivelproducent weigerde de Financial Times commentaar te geven op de overnameplannen. Het Chinese bedrijf deed dat wel en ontkende niet dat het zich oriënteerde op een overname van Dean Foods. Daarbij verklaarde Hongsheng wel dat oriëntatie op overnames van potentiele bedrijven een alledaagse activiteit is.

Marktwaarde
De marktwaarde van Dean Foods is sinds 2013 flink afgenomen, zo analyseert de Financial Times. Het bedrijf dat in de afgelopen 15 jaar een flink aantal merken saneerde en vorig jaar met Dairy Pure één landelijk merk voor consumptiemelk introduceerde, bracht in 2013 dochteronderneming WhiteWave Foods, producent van biologische zuivel, naar de beurs om de schuldenlast te verlichten. In juli van dit jaar werd WhiteWave Foods voor 12,5 miljard dollar gekocht door Danone.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties