header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 03 november 2016 08:04

Westland Milk boekt verlies van € 9,5 miljoen


Westland Milk Products heeft in het afgelopen boekjaar een netto verlies geleden van 14,5 miljoen NZ-dollar (€ 9,52 miljoen). Dat staat in het jaarverslag van de coöperatie.

Het verslagjaar eindigde op 31 juli. De omzet daalde met NZ$ 51 miljoen (€ 33,5 miljoen) van NZ$ 639 miljoen (€ 419,5 miljoen) naar NZ$ 588 miljoen (€ 386 miljoen). De zuivelproducent schrijft de daling toe aan de slechte prijzen op de wereldmarkt voor zuivelgrondstoffen. Ook de sterke Nieuw-Zeelandse dollar droeg bij aan de tegenvallende prestaties.

Vertrek
Voorzitter Matt O’Regan kondigt in het jaarverslag zijn vertrek aan. De praeses stopt op 31 maart 2017. Hij blijft nog een paar maanden aan als voorzitter om zo de nieuwe ceo Toni Brendish de gelegenheid te geven zich in te werken. Zij volgt Rod Quin op. In het jaarverslag schrijft O’Regan dat de nieuwe joint venture met de Nederlands/Chinese babyvoedingsproducent Ausnutria Dairy de productie van hoogwaardige zuivel door Westland flink zal verhogen.

Kinderen en ouderen
De nieuwe onderneming met de naam Pure Nutrition Limited gaat babyvoeding produceren voor de Chinese markt. Op de productielocatie van Westland Milk Products in Rolleston gaat Pure Nutrition babyvoeding en voeding voor kinderen en ouderen produceren.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties