header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 03 november 2016 09:38

Fonterra versnelt uitbreiding slagroomfabriek


De Nieuw-Zeelandse melkverwerker Fonterra gaat de uitbreiding van de geplande uitbreiding van de UHT-fabriek in Waitoa vervroegen. Daarmee speelt de melkverwerker in op de groeiende vraag uit China.

De uitbreiding stond gepland voor 2018, maar Fonterra rond het project al af in februari 2017. De fabriek moet in april op volle toeren draaien. De uitbreiding kost NZ$ 12 miljoen (€ 7,88 miljoen). In de fabriek wordt slagroom geproduceerd, na de uitbreiding bedraagt de capaciteit 40 miljoen verpakkingen per jaar.
De groeiende vraag naar UHT-producten als room illustreert de toenemende populariteit van zuivel in China, stelt Grant Watson, directeur global foodservice bij Fonterra. “Het is sterk van onze teams dat ze die groeiende vraag herkennen en dat ook weten te vertalen in verkoop van producten.”

Hoge toegevoegde waarde
De room wordt verkocht door de divisie Foodservice die als doelstelling heeft om in 2023 een omzet te realiseren van NZ$ 5 miljard (€ 3,28 miljard). De groei is onderdeel van het beleid van Fonterra om meer melk te verwerken in producten met een hoge toegevoegde waarde. De groei in Foodservice-producten gaat hard, te weten met zo’n 15 procent in vergelijking met vorig jaar.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties