header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 04 november 2016 08:51

Brazilië voert zuivelimport op met 74 procent


Brazilië importeerde in de eerste acht maanden van dit jaar 201.507 ton aan zuivel, dat is 74 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De sterke importgroei is een gevolg van de teruggelopen melkproductie in eigen land.

Dat staat in het zuivelrapport van het Amerikaanse ministerie van landbouw. Volgens de prognoses daalt de melkproductie dit jaar met 8 procent als gevolg van de droogte waar het land mee te kampen had in het seizoen 2015/2016, de ergste sinds 1930. De droogte heeft grote impact op de grasgroei, maar zette de zuivelindustrie ook aan om pas op de plaats te maken met investeringen en productie vanwege mogelijke problemen met watertoevoer.

Effect op prijzen en beschikbaarheid
De lagere melk- en zuivelproductie had effect op de prijzen en beschikbaarheid van zuivel in de supermarkten. De prijzen stegen met 50 procent en meer. In reactie daarop werd de invoer van zuivel flink opgevoerd. Volgens de prognoses trekt de melkproductie in 2017 weer aan naar 24,2 miljoen ton. Dit jaar komt de productie uit op naar schatting 22,7 miljoen. In 2015 produceerden de melkveebedrijven 24,8 miljoen ton melk.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties