header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 09 november 2016 10:57

Wolf bedreigt weidegang In Noord-Duitsland


Na meerdere aanvallen van vrij levende wolven op rundvee heeft de boerenorganisatie Landvolk gewaarschuwd voor het einde van de weidegang bij melkkoeien in het noorden van Nedersaksen.

De laatste tijd vallen daar aan de Noordzeekust wolven steeds meer runderen aan. “Onze veehouders zijn momenteel in de hoogste staat van paraatheid, nadat een bij de overheid bekend roedel steeds opnieuw melkvee aanvalt in de wei. Op onze uitgestrekte weilanden met zijn talrijke sloten zijn ze een gemakkelijke buit voor de wolven. Deze wolven hebben inmiddels geleerd hoe ze ook grotere dieren zoals jong rundvee en drachtige dieren, kunnen aanvallen. Enkele dieren die aan de wolven ten prooi vielen, zijn niet gedood door een beet in de keel, maar levend aangevreten. Vanwege het open weidelandschap zijn we hier niet in staan om zelfs met de beste hekken bescherming te bieden aan onze runderen”, zegt Jan Heusmann, boerenbestuurder uit de kring Wesermünde.
In oktober nog heeft de deelstaat Nedersaksen de financiële steun ter bescherming van rundvee uitgebreid. Sinds is vastgesteld dat rond Cuxhaven en Stade aan de Noordzee melkvee was aangevallen door wolven, worden daar veehouders ondersteund bij de aankoop van schrikdraad en beschermende honden.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties