header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 10 november 2016 09:51

Melkveehouders Wisconsin tegen TTP


In de Amerikaanse staat Wisconsin is een overgrote meerderheid van de melkveehouders tegen de ratificatie van het vrijhandelsverdrag Trans-Pacific Partnership (TTP). De boeren vrezen de import van een grote vloed goedkope melkeiwit concentraten uit Nieuw-Zeeland.

Het goedkope melkeiwit uit Nieuw-Zeeland gaat de melk van de melkveehouders uit Wisconsin vervangen in de productie van kaas, zo verwachten de respondenten van een onderzoek dat Wisconsin Farmers Union hield onder 1.000 van de bijna 10.000 melkveehouders in Wisconsin.
80 procent van de respondenten gaf aan dat het Congres het verdrag moet afwijzen of opschorten totdat de overeenkomst zo is aangepast dat de zorgen over de eiwit import zijn weggenomen.

Haaks
De weerstand van de melkveehouders staat haaks op het standpunt van American Farm Bureau Federation en de National Cattlemen’s Beef Assocation. Deze nationale instanties steunen TTP wel. Dat geldt ook voor Wisconsin’s Dairy Business Association, die bij monde van directeur Tim Trotter aangeeft dat de melkveesector veel te winnen heeft met TTP, gezien de groeiende vraag naar melkeiwit in landen om de Pacific. “We praten over bijna 500 miljoen nieuwe consumenten.”
In de nieuwe president van de Verenigde Staten, Donald Trump, lijken de melkveehouders in Wisconsin wel een medestander te hebben. Hij heeft verklaard tegen vrijhandelsverdragen als TPP en TTIP (Transatlantic Trade & Investment Partnership) te zijn en deze na zijn aanstelling op te zeggen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties