header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 10 november 2016 11:21

Commissie onderzoekt Australische zuivelsector


De Australische Competition and Consumer Commission (ACCC) gaat de zuivelindustrie in Australië doorlichten. Doel van de commissie is om een duidelijk beeld te krijgen van de problemen waarmee de zuivelsector te maken heeft, zegt voorzitter Rod Sims van de commissie. “En we zullen met aanbevelingen komen om ervoor te zorgen dat de sector eerlijk en concurrerend blijft."

De commissie doet het onderzoek in opdracht van de Australische regering. Ze richt zich daarbij op contracten tussen verwerkers en boeren, winstgevendheid van melkveebedrijven en de prijs- en marktinformatie. Het onderzoek duurt een jaar.

Sterke melkprijsdalingen
Aanleiding voor het onderzoek zijn de sterke melkprijsdalingen die de grote melkverwerkers Murray Goulburn en Fonterra Australia afgelopen voorjaar doorvoerden als gevolg waarvan veel melkveehouders in de financiële problemen kwamen. In dat kader onderzoekt de commissie ook of beide melkverwerkers met hun gedrag in strijd handelden met de Mededingings- en Consumentenbeschermingswet van 2010.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties