header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 11 november 2016 16:08

Start-up Inbiose en Dupont bouwen fabriek


Start-up Inbiose in Gent (B) gaat samen met chemieconcern DuPont een fabriek bouwen voor een nieuw ingrediënt voor babymelk. Het ingrediënt wordt vanaf volgend jaar verkrijgbaar.

Inbiose ontwikkelde het nieuwe ingrediënt met suiker en microben. De suikers dragen bij tot de vorming van het afweersysteem bij baby's. Ze bieden een betere bescherming tegen bijvoorbeeld diarree tijdens de eerste levensmaanden en leiden tot minder allergie op latere leeftijd. 
De start-up tekende voor de productie van de technologie voor complexe moedermelksuikers een overeenkomst met chemiereus DuPont. Het chemiebedrijf gaat de technologie uitrollen en wil deze gaan leveren aan bedrijven als Nestlé en Danone. 
Het bedrijf telt inmiddels al dertig werknemers die onderzoek doen om meer moedermelkstoffen te ontwikkelen. “Echte moedermelk zullen we nooit helemaal kunnen nabootsen, maar we zetten wel stappen in de goede richting om kunstmelk beetje bij beetje te verbeteren”, aldus Wim Soetaert, drie jaar geleden oprichter van Inbiose als spin-off van zijn vakgroep aan de Gentse universiteit en professor industriële biotechnologie aan de Universiteit Gent in De Tijd. Hij ziet met Inbiose ook mogelijkheden voor speciale suikers buiten de wereld van de babyvoeding. 
“Dit product zit binnen vijf jaar in elke doos babypoeder”, voorspelt Soetaert. ”Je ziet het met alle nieuwe babymelkingrediënten. Eerst waren dat allerlei mineralen en vitaminen, later kwamen daar bijvoorbeeld omega-3-vetzuren voor de bevordering van hersengroei en probiotica voor de darmflora bij. Zodra één producent het in melkpoeder introduceerde, is iedereen gevolgd.”

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties