header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 15 november 2016 07:22

Emmi: strijd om Nederlandse geitenkaas geëindigd


Het Zwitserse zuivelconcern Emmi en zijn leveranciers van geitenmelk hebben 14 november jongstleden hun controverse over de in Nederland geproduceerde geitenkaas Kaltbach Le Chèvre beëindigd.

Emmi en zijn leveranciers van geitenmelk hebben tijdens hun jaarlijkse bijeenkomst een verklaring uitgegeven, dat ze samen de Zwitserse productie van geitenmelk willen versterken. Daarbij moet de productie jaarlijks 10 procent stijgen. Sinds 2011 is Emmi met het merk Le Petit Chevrier op de Zwitserse markt voor geitenmelkproducten actief. In deze periode steeg bij de onderneming de verwerkte hoeveelheid Zwitserse geitenmelk van 800.000 kg naar jaarlijks ruim 2 miljoen kg. 
Volgens voorzitter Niklaus Furrer van de vereniging van geitenhouders die hun melk leveren aan Emmi, waren zijn collega’s en hij niet blij dat Emmi in Zwitserland een buitenlandse geitenkaas in de markt zette. “Nu hebben we zekerheid dat Emmi zich ook in de toekomst sterk wil maken voor de afzet van Zwitserse geitenmelkproducten in eigen land. De voorziene groei van 10 procent per jaar geeft ons zekerheid om te plannen. Net zo belangrijk is het dat deze groei geen enkele negatieve invloed heeft op de prijs van geitenmelk in Zwitserland”, aldus Furrer. Terwijl Emmi vanwege deze verklaring geld en personeel investeert in de ontwikkeling van nieuwe geitenmelkproducten en de afzet van het merk Le Petit Chevrier, zorgen de producenten van geitenmelk voor voldoende Zwitserse geitenmelk. Momenteel wordt de Zwitserse markt van geitenzuivel gedomineerde door buitenlandse aanbieders, waarbij Franse ondernemingen marktleider zijn.

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties