header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 17 november 2016 11:56

Dean Foods vormt joint venture met Organic Valley


De Amerikaanse zuivelproducent Dean Foods gaat samenwerken met CROPP, producent van Organic Valley. Beide ondernemingen richten een joint venture op die medio 2017 biologische consumptiemelk Organic Valley op de Amerikaanse markt gaat brengen.

CROPP is de grootste coöperatie van biologische melkveehouders in de VS. Dean Foods zal productiecapaciteit en distributie inbrengen in de joint venture. CROPP biedt naast het merk Organic Valley toegang tot de biologische melkstroom.
Beide ondernemingen die elk een belang van 50 procent hebben in de joint venture, verwachten omzetvoordeel te halen uit de samenwerking door een groei van de afzet van biologische melk. De afzet moet een impuls krijgen door het grote distributienetwerk van Dean Foods en de inbreng van de marketing expertise van beide bedrijven.
Ceo Gregg Tanner van Dean Foods verklaarde dat zijn onderneming met Organic Valley de consumenten ‘het meest uitgebreide zuivelaanbod in meerdere segmenten met nationale merken’ kan aanbieden. Daarnaast optimaliseert Dean Foods het gebruik van zijn productie- en distributienetwerk, aldus Tanner. Voor Organic Valley biedt de samenwerking de mogelijkheid om verder te groeien en meer biologische melkveehouders de mogelijkheid te bieden zich aan te sluiten bij de coöperatie. Ceo George Siemon: ”Consumenten zullen dezelfde kwaliteit Organic Valley melk krijgen die ze gewend zijn en vertrouwen, de melk wordt door dezelfde biologische melkveehouders geleverd. Alleen zal de melk in veel meer winkels te krijgen zijn.”

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties