header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 29 november 2016 07:15

‘Melk Beieren’ actief in fitnessstudio’s


De vereniging van de Beierse melksector (LVBM) is in München een pilotproject gestart met de leidende fitnessketen Fitness First, waarbij in de studio’s is geïnformeerd over de positieve effecten van melk en melkproducten in de sport.

Volgens LVBM zijn gezonde voeding en fitness de belangrijkste thema’s, waarmee vooral consumenten in de stedelijke gebieden zich bezighouden. “Melk en melkproducten zijn echte krachtpakketten. Ze voorzien sporters op natuurlijke wijze van hoogwaardige eiwitten en andere belangrijke voedingsstoffen. Die kunnen door sporters worden gebruikt om hun persoonlijke doelen te realiseren”, aldus directrice dr. Maria Linderer van LVBM.
In Duitsland waren eind 2015 9,5 miljoen mensen lid van een fitnessclub. Dat was 4,2 procent meer dan het jaar daarvoor. Door deze groeiende fitnesstrend groeit ook de markt voor isotonische drankjes, eiwitrepen en spierpoeders. Die zouden alle ondersteunen bij de training en het herstel. Maar wat deze kunstmatig geproduceerde wondermiddelen kunnen, kunnen melk en melkproducten al veel langer, vindt het LVBM. Maar veel sporters kennen het belang van melk niet meer, terwijl de waardevolle inhoudsstoffen van melk bijzonder geschikt zijn als voeding voor sporters. Onder het motto ‘Fit met melk, Bewust en gezond leven’ ontwikkelde LVBM een standaardinformatieconcept dat nu in drie studio’s van de keten Fitness First met succes is getest. De drie avonden werden bezocht door 1.800 geïnteresseerde sporters. Daarom heeft LVBM besloten in het stedelijke gebied van de deelstaat Beieren nog meer informatiebijeenkomsten te organiseren in fitnessstudio’s.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties