header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 05 december 2016 08:06

Duitse coöperaties richten belangengroep op


Bestuurders van de vijf zuivelcoöperaties Milchwerken Ammerland, Arla Foods, DMK Deutsches Milchkontor, Hochwald Foods en Royal FrieslandCampina hebben op 2 december in Berlijn de ‘belangengemeenschap coöperatieve zuivel” opgericht.

Dit platform is bedoeld voor de intensieve gedachtenontwikkeling over thema’s die vooral zuivelcoöperaties en hun leden/melkveehouders aangaan. De groep wil in het belang van de leden/melkveehouders en eigenaren van de coöperaties werken aan duurzame en toekomstgerichte oplossingen voor de problematiek in de zuivelsector. Het doel is met strategische aanbevelingen te komen die vervolgens in de afzonderlijke coöperaties verder besproken kunnen worden en dan mogelijkerwijs gerealiseerd kunnen worden.

Vakkundige ondersteuning
De eerste onderwerpen van de groep zijn de hogere eisen aan dierenwelzijn en duurzaamheid in de melkveehouderij, evenals het toetsen van modellen om de melkprijs veilig te stellen in de huidige volatiele markten. De groep wordt overigens vakkundig en adviserend ondersteund door de Deutscher Raiffeissenverband (DRV) en staat open voor melkhouderijbestuurders van andere Duitse zuivelcoöperaties.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties