header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 05 december 2016 12:30

Bellamy’s in last door Chinese importregels babyvoeding


De Australische babyvoedingsproducent Bellamy’s worstelt met de nieuwe Chinese importregels voor babyvoeding. De producent geeft aan te kampen met een ‘tijdelijke verstoring’ van de afzet in China.

Die aankondiging van de producent van biologische babyvoeding leidde tot scherpe reacties op de beurs; de waarde van de aandelen Bellamy’s kelderde vrijdag met 43,5 procent.
Volgens de nieuwe regels moeten producenten hun babyvoeding die ze in China afzetten registreren, van Chinese labels voorzien en de herkomst van de verwerkte melk vastleggen. Ook voorzien de regels in een restrictie van het aantal producenten dat babyvoeding mag verkopen in China. Analisten zien in de nieuwe regelgeving een poging om de afzetgroei van de internationale merken op de Chinese markt af te remmen.

Onlineplatforms
Door de nieuwe regels ziet Bellamy’s de verkoopkanalen veranderen, zo laat het concern weten. De biologische producent, de bijna 90 procent van de omzet realiseert met babyvoeding, verkoopt veel producten via onlineplatforms in China. Als de huidige trends doorzetten komt de omzet voor 2016/2017 uit op 240 miljoen Australische dollar, aldus de producent. Dat is aanzienlijk lager dan de 368 miljoen dollar die marktanalisten verwachtten.
Het besluit van de producent om de prijzen van de Bellamy’s babyvoeding scherp te verlagen op Singles Days, de belangrijkste verkoopdag in China, leidde ook tot kritiek. De bank Citigroup stelde dat de prijsstunt de reputatie van de producent schaadt. “We vrezen dat door de prijsverlaging bij de consument het beeld ontstaat dat Bellamy’s een inferieur product is,” zei analist Sam Teeger van de bank tegen The Australian.

Verkopen
De Citigroup heeft investeerders het advies gegeven om aandelen Bellamy’s te verkopen. En dat advies blijft onveranderd zolang de producent het vertrouwen in het merk en de omzet, niet heeft hersteld, aldus Teeger.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties