header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 06 december 2016 11:03

Amul brengt kamelenmelk op de markt


De Indiase coöperatie Gujarat Co-operative Milk Marketing Federation (GCMMF) gaat kamelenmelk op de markt brengen. Dat gebeurt onder het eigen merk Amul.

GCMMF heeft eindelijk toestemming gekregen van de Food Safety and Standards Authority (FSSAI) om de melk op de markt te brengen. De coöperatie werkt al langere tijd aan de commerciële introductie van de kamelenmelk, met financiële steun van de overheid. Het heeft twee jaar geduurd om de productie- en kwaliteitsstandaarden op te stellen.
Amul gaat de melk produceren in Kutch. De fabriek van Sarhad Dairy zal in maart 2017 operationeel zijn. In de regio Kutch zijn naar schatting 12.000 kamelen, waarvan er 5.500 worden gemolken. Heel India telt zo'n 400.000 kamelen, waarvan er 210.000 worden gemolken, aldus de Business Standard. Dat aantal is de afgelopen jaren sterk verminderd.

Gezonde imago
In eerste instantie zal Sarhad Dairy in Kutch 2.000 liter kamelenmelk per dag produceren, oplopend tot 10.000 liter afhankelijk van de vraag. Amul claimt de eerste commerciële producent van kamelenmelk te zijn in India. De melk die een wat zoutachtige smaak heeft wordt in het westen van Azië gedronken vanwege het gezonde imago. De FSSAI heeft als eis gesteld dat de melk een minimum van 3 procent vet bevat.
Amul gaat de melk eerst verkopen in Ahmedabad en later in andere steden als Delhi en Mumbai. De coöperatie brengt de melk in verpakkingen van 500 ml op de markt.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties