header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 08 december 2016 07:42

FC breidt verkoop Dutch Lady in China uit


FrieslandCampina gaat de zuivelproducten onder de merknaam Dutch Lady in meerdere provincies in China op de markt brengen. Dat heeft ceo Roelof Joosten deze week verklaard op een persconferentie, meldt de Chinese krant Global Times.

Dutch Lady is in september in China gelanceerd als product van de joint venture die FrieslandCampina is aangegaan met de Chinese zuivelproducent Huishan Dairy Holdings. Tot dusverre is Dutch Lady alleen te verkrijgen in provincies Hunan en Sichuan en de stadsprovincie Chongqing. Volgens de plannen moeten daar vijf provincies in Oost en Zuid-China bijkomen.
De twee bedrijven sloten in 2015 een overeenkomst voor de productie van zuivel (babyvoeding) voor de Chinese markt. Huishan levert de rauwe melk van eigen melkveebedrijven in Noordoost China, FrieslandCampina brengt de kwaliteits- en productiestandaarden in. Met deze combinatie hopen de bedrijven het vertrouwen van de Chinese consument in lokaal geproduceerde zuivel terug te winnen.

Dubbele cijfers
De verkoopresultaten van Dutch Lady zijn tot dusverre boven verwachting, citeerde Global Times Joosten. De ceo verklaarde dat Friesland Campina in 2016 een groei met dubbele cijfers realiseert in China. Babyvoeding is daarvoor het belangrijkste product, maar FrieslandCampina oriënteert zich ook op andere producten, aldus de Global Times.
Naast Dutch Lady brengt FrieslandCampina Friso op de markt in China. Friso geldt als premium merk.
Joosten was in China om het driejarig bestaan van het Sino-Dutch Dairy Development Centre (SDDDC) te vieren. De ceo kondigde aan dat FrieslandCampina SDDDC de komende drie jaar blijft steunen, zowel financieel als in natura. Joosten zei dat de veiligheid en kwaliteit van melk topprioriteit zijn van het SDDDC, maar dat er breder moet worden gekeken. Ook hogere productiviteit en duurzaamheid zijn belangrijk.
FrieslandCampina maakte ook bekend dat Rahul Colaco, de huidige managing director van FC in Nigeria, vanaf volgend jaar de FrieslandCampina China business group gaat leiden.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties