header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 09 december 2016 10:19

Fonterra brengt speciale UHT-melk op Chinese markt


Fonterra heeft twee nieuwe zuivelproducten gelanceerd op de Chinese markt. Het betreft lang houdbare melk (UHT), een met 50 procent meer eiwit en een gemaakt van biologische melk. Beide producten gelden als premium producten in het segment van de UHT-melk.

De Nieuw-Zeelandse melkverwerker en grootste zuivelexporteur ter wereld, heeft de UHT-melk speciaal voor de Chinese markt ontwikkeld. De verhoogde concentratie eiwit in de melk realiseert de producent met een ultrafiltratie-techniek, zo laat een woordvoerder weten. Beide producten worden in Nieuw-Zeeland geproduceerd.
Met de introductie van de lang houdbare melk speelt Fonterra in op veranderende consumptiepatronen in China. Consumenten in het Aziatische land zoeken steeds meer naar premium producten met een gezondheidsclaim. Daarbij verwijst de zuivelproducent naar een recent onderzoek van de Boston Consulting Group waaruit blijkt dat 73 procent van de consumenten in China bereid is om meer te betalen voor producten die bewezen gezonder zijn.
Vooralsnog verkoopt de coöperatie de melk online, maar vanaf januari zal de melk met verhoogde concentratie eiwit (LiveUp) in winkels verkrijgbaar zijn. De biologische UHT melk (NaturalUp) blijft verkrijgbaar op commerciële e-platforms.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties