header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 09 december 2016 13:14

Duitse biomelk plust in september naar 46,9 cent


Volgens de Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI) in Bonn is de aan biologische melkveehouders uitbetaalde melkprijs in september jongstleden voor het eerst sinds maanden gestegen en wel naar 46,9 cent per kg standaardmelk met 4,0 procent vet en 3,4 procent eiwit.

Dat is een stijging van 0,2 cent per kg biomelk ten opzichte van augustus. Daarvóór daalden de prijzen voor biologische boerderijmelk voortdurend sinds het afgelopen voorjaar. Zowel in juli, augustus en september dit jaar bewogen ze zich op een lager niveau dan in dezelfde periode van 2015. Voor de eerste negen maanden van dit jaar becijfert AMI een gemiddelde Duitse prijs voor een kg biologische standaardmelk van 47,7 cent. En dat is 0,6 cent meer dan in de vergelijkbare periode van vorig jaar.
De voorsprong van biomelk ten opzichte van de gangbaar geproduceerd boer4erijmelk is met 21,3 cent per kg zeer aanzienlijk. Dat geldt ook nadat die voorsprong met het bereiken van de top met 24,2 cent in mei jongstleden steeds verder is afgenomen. De belangrijkste reden daarvoor is de sterk doorzettende prijsstijging voor gangbare melk als gevolg van de gedaalde Duitse melkaanvoer.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties