header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 13 december 2016 10:46

Duitse frischli en Wiesehoff bundelen hun zuivelaanbod


De Duitse particuliere zuivelondernemingen frischli Milchwerke GmbH en Sahnemolkerei H. Wiesehoff GmbH hebben besloten om volledig samen te gaan werken bij de verkoop van hun zuivelproducten.

Om het duurzame karakter van deze samenwerking te onderstrepen, neemt frischli Milchwerke een minderheidsbelang in Sahnemolkerei H. Wiesehoff. Beide ondernemingen hebben voor deze vergaande samenwerking bij de verkoop van zuivelproducten inmiddels toestemming gevraagd aan de Duitse mededingingsautoriteit in Bonn. De afspraak tussen beide ondernemingen betekent dat het productassortiment van Wiesehoff, specialist voor verse zuivel, in de toekomst in binnen- en buitenland wordt afgezet via het verkoopteam van frischli. Deze eveneens particuliere zuivelonderneming is gespecialiseerd in houdbare zuivel.
Door deze samenvoeging van de handelsactiviteiten ontstaat een sterke aanbieder met een compleet aanbod aan houdbare en verse foodservice-producten voor klanten in heel Europa. De in de toekomst uit een hand aangeboden sortimenten voor de supermarkten en verwerkende industrie van beide partners staan voor een compleet zuivelaanbod. De besluitvormende gremia binnen beide particuliere ondernemingen zijn met de vergaande samenwerking akkoord gegaan onder voorwaarde van het groene licht van de kartelautoriteit.
De onderneming frischli heeft een jaarlijkse melkverwerking van 1 miljard kg melk en produceert houdbare zuivel in Rehburg (Nedersaksen), Weissenfels (Saksen-Anhalt) en Eggenfelden (Beieren). In het laatste boekjaar 2015/16 zette de onderneming € 500 miljoen om. Wiesehoff verwerkt in zijn bedrijf in Schöppingen in Nordrhein-Westfalen 150 miljoen kg melk tot verse melkproducten voor grootafnemers in de foodservices en daarnaast supermarktketens en verwerkende industrie in binnen- en buitenland. De onderneming zette daarmee in 2015 € 83 miljoen om.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties