header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 13 december 2016 12:12

Oostenrijks-Zwitserse samenwerking rond hooimelk


ARGE Heumilch, de Oostenrijkse vereniging van melkveehouders die hun melkkoeien ’s zomers gras met kruiden en ’s winters hooi geven, willen samenwerken met alle veehouders die hun dieren op dezelfde wijze voeren.

De eerste stap is het samenwerkingsverdrag met de nieuwe vereniging 'Heumilch Schweiz' uit Zwitserland. “Ons gemeenschappelijk doel is hooimelk en zijn voordelen nog meer bekendheid te geven, alle krachten te bundelen en hooimelk nog beter te positioneren bij de consument”, aldus Karl Neuhofer, voorzitter van ARGE Heumilch Österreich en Walter Münger, voorzitter van Heumilch Schweiz. Bij een jaarlijkse melkproductie van 3,5 miljard kg melk in Zwitserland gaat het om 31 procent hooimelk. In Oostenrijk heeft hooimelk inmiddels een aandeel van 15 procent in de totale koemelkproductie.
De eerste producten met het hooimelk-logo werden in november jongstleden in de Zwitserse supermarkten aangeboden. ARGE Heumilch en Heumilch Schweiz willen elkaar vooral bij de export ondersteunen. Daarbij staan promotionele activiteiten in de Duitse levensmiddelenhandel centraal. Zo toert er al zeven jaar een Oostenrijkse “Heumilch-alm” door Duitsland. Tijdens ruim 400 probeerdagen worden klanten in deze authentieke almhut ontvangen. Daarbij krijgen ze informatie over de hooimelk, dat door het Oostenrijkse certificatiebureau AMA is voorzien van een speciaal productlogo en vanuit de EU de titel 'beschermd traditioneel product' meekreeg. Ze kunnen tevens kaas gemaakt van hooimelk in deze hut proberen en vervolgens kopen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties