header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 15 december 2016 10:06

Fonterra bouwt mozzarella-fabriek


Fonterra bouwt een nieuwe fabriek voor de productie van mozzarella. De Nieuw-Zeelandse melkverwerker investeert $NZ 240 miljoen (€ 163 miljoen) in de productiefaciliteit. Deze wordt neergezet op de productielocatie van Fonterra in Glandeboye.

De groeiende vraag in Azië en China naar de kaas is voor Fonterra reden om fors te investeren in de productiecapaciteit. Volgens chief operating officer global consumer and foodservice Jacqueline Chow van Fonterra wordt in meer dan de helft van de pizza’s in China al mozzarella van Fonterra verwerkt.
Deze fastfoodmarkt groeit hard in China. Meer dan veertig procent van de Chinezen in stedelijke gebieden eet een keer in de week in fastfoodzaken, aldus Chow. “Het gebruik van zuivel in deze foodservice is de laatste vijf jaar met dertig procent gegroeid.” In 2023 is deze markt $NZ 5 miljard waard, aldus Chow. In de strategie van Fonterra is de foodservicemarkt een speerpunt om de verwaarding van de melk te verbeteren.

Waardevol
Als de fabriek in Glandeboye draait, is Fonterra de grootste mozzarella-producent op het zuidelijke halfrond, zo claimt de melkverwerker en grootste zuivelexporteur ter wereld. In een toelichting op de bouw vertelt chief operating officer Robert Spurway van Fonterra dat de mozzarella wordt geproduceerd zonder gebruik van chemicaliën. Deze ‘100 procent natuurlijke productie’ wordt door consumenten als zeer waardevol gezien, aldus Spurway.
Ook in Glandeboye gaat Fonterra mozzarella maken volgens het door Fonterra zelf ontwikkelde en gepatenteerde IQF-procedé. Dankzij deze techniek wordt het productieproces van de kaas extreem verkort, van drie maanden naar zes uur. De fabriek moet in september 2018 gaan produceren.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties