header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 15 december 2016 13:49

Opnieuw slecht jaar Duitse melkveehouders


“De Duitse melkveehouders kijken opnieuw terug op een moeilijk economisch jaar 2015/16 en hebben zwaar geleden onder de bijzonder lage melkprijs met alle inkomensdaling van dien”, zei Joachim Rukwied, voorzitter van de Duitse boerenorganisatie DBV.
 
Tijdens zijn presentatie deze week van de inkomenssituatie in de Duitse agrarische sector stelde hij dat de melkveehouders in 2015/16 te maken hadden met een gemiddelde melkprijsdaling van 17 procent t.o.v. het eveneens lage melkprijsniveau van het voorafgaande economische jaar. Door kostenbesparingen bij voedermiddelen en vooral het wegvallen van pachtprijzen voor melkquota én de weggevallen afdrachten van de superheffing, werkte de prijsdaling niet helemaal door in het resultaat, dat uitkwam op 25.000 euro ondernemingswinst per melkveehouder.
 
Verbeteringen
Voor het lopende jaar 2016/17 ziet Rukwied vooral op de zuivelmarkt de nodige verbeteringen. Zo zijn de melkprijzen inmiddels gestegen. Betere prijzen en een groeiende vraag, ook op de internationale markt, ondersteunen de inkomenspositie van de Duitse melkveehouders. Vooral de export naar China toont momenteel een sterke groei. “We houden voor het lopende jaar 2016/17 voor de melkveehouderij rekening met een gemiddeld lichte verbetering van het ondernemersresultaat maar wel op een lager niveau”, aldus Rukwied.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties