header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 19 december 2016 08:28

DMK maakt Griekse weidemelkyoghurt AH


Het Duitse coöperatieve zuivelconcern DMK Deutsches Milchkontor maakt momenteel Griekse yoghurt uit weidemelk voor de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn.

DMK schrijft in zijn ledenblad ‘Milchwelt’ dat zuivelproducten uit weidemelk voor een steeds groeiende kring van consumenten een sterk aankoopargument vormen. Sinds augustus dit jaar produceert de DMK Group daarom Griekse yoghurt uit weidemelk en bedient zo de stijgende vraag van internationale klanten naar weidemelkproducten.

Succesvolle audit
Deze speciale yoghurt maakt DMK Group in zijn fabriek in Neubörger momenteel voor de grote Nederlandse keten Albert Heijn. Daarvoor investeerde DMK ter plekke in een aanvullende opslagtank van 100.000 liter voor weidemelk. En ook werden de ophaalritten van de rmo’s zodanig aangepast, dat bepaalde tankwagens alleen weidemelk ophalen. En vervolgens onderging de fabriek in Neubörger succesvol een audit met betrekking tot weidemelk, zodat het gerechtigd is dit begrip ‘weidemelk’ te hanteren.
In dit DMK-bedrijf wordt dagelijks zo’n 130.000 ton boerderijmelk en tot 100 ton room verwerkt. Het zwaartepunt ligt er op zure melkproducten en yoghurt. Ongeveer 40 procent van deze productie wordt geëxporteerd, van Nederland tot Azerbeidzjan.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties