header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 19 december 2016 08:33

Europese Commissie: Danone mag WhiteWave overnemen


De Europese Commissie heeft groen gelicht gegeven voor de overname van WhiteWave Foods door Danone. De commissie stemde in nadat Danone toezegde een groot deel van zijn ‘groeimelk’-activiteit te verkopen in België.

Met de toezegging kwam de Franse voedingsproducent tegemoet aan een bezwaar van de commissie, die vaststelde dat in België na de overname weinig concurrentie meer over zou blijven op de markt van groeimelkproducten. In België is Danone met Alpro, dochteronderneming van WhiteWave Foods, de enige aanbieder van plantaardige groeimelk.

Grootste overname sinds 2007
Danone wil het Amerikaanse White Wave, producent van biologische producten en plantaardige alternatieven voor zuivel, overnemen voor $ 12,5 miljard. Het is de grootste overname van Danone sinds 2007 toen het Numico overnam.
De overname van WhiteWave Foods is voor Danone een belangrijke stap in de ambitie om in 2020 ‘sterk winstgevend te zijn met een duurzame groei’. Het voedingsbedrijf wil met de producten van WhiteWave inspelen op de trend dat consumenten steeds meer kiezen voor voeding die natuurlijk, gezond en duurzaam geproduceerd is.

Moederbedrijf van Alpro
WhiteWave Foods is het moederbedrijf van Alpro, de Belgische producent van plantaardige alternatieven voor zuivelproducten. In Amerika voert het concern merken als Silk, So Delicious, Vega, Provamel, Horizon Organic, Wallaby Organic, Earthbound Farm, International Delight en Land O’Lakes.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties