header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 20 december 2016 13:31

Meerderheidsbelang FC in Engro Foods


FrieslandCampina heeft een meerderheidsbelang van 51 procent verworven in Engro Foods, de op één na grootste zuivelproducent in Pakistan. Met de transactie is een bedrag van 430 miljoen euro gemoeid.

FrieslandCampina verwierf 47,1 procent van de aandelen van moederbedrijf Engro Corporation. De overige 3,9 procent verkreeg de Nederlandse coöperatie via andere aandeelhouders. Engro Foods zal onder de eigen naam actief blijven.
Ceo Roelof Joosten van FrieslandCampina zegt in een persverklaring: "Via dit goedgeorganiseerde en succesvolle bedrijf verkrijgen wij een sterke positie in de Pakistaanse zuivelmarkt, waarin een opkomende middenklasse meer verwerkte en verpakte melk zal kopen. Engro Foods biedt ons een basis om op verder te bouwen."

Verstedelijking
FrieslandCampina voorziet in Pakistan een versneld gebruik van verpakte zuivel als gevolg van de groei van de middeninkomensklasse, de toenemende behoefte aan melk van een hogere kwaliteit alsmede de toenemende verstedelijking.
Na voltooiing van de acquisitie wordt Hans Laarakker tijdelijk ceo. Laarakker van 2006 tot 2010 nauw betrokken bij het voortraject van de acquisitie. Eerder was hij managing director van FrieslandCampina Malaysia (Dutch Lady Malaysia) en tevens verantwoordelijk voor FrieslandCampina Singapore, Hongkong en China.
Engro Foods is genoteerd op de Pakistaanse beurs (PSX). Het bedrijf heeft ongeveer 1,600 werknemers en een jaaromzet van circa 450 miljoen euro (2015).

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties