header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 21 december 2016 06:48

Danone verwacht lagere omzet


Danone heeft de omzetverwachtingen voor 2016 naar beneden bijgesteld. Als redenen voor de tegenvallende afzet noemt het zuivelconcern moeilijke marktomstandigheden in Spanje en problemen met de herlancering van Activia yoghurt.

Het zuivelconcern deed de mededeling op een bijeenkomst met analisten, meldt persbureau Reuters. Danone ziet al bijna drie jaar de omzet in verse zuivel dalen. Daarmee heeft het concern een flink probleem, verse zuivel vormt bijna de helft van de omzet. Met Activia, een belangrijk merk in dit segment, heeft Danone te kampen met toenemende concurrentie. Bovendien moest de producent enkele gezondheidsclaims intrekken van de yoghurt nadat deze ter discussie waren gesteld. Danone heeft dit jaar de yoghurt opnieuw gelanceerd in Amerika, met de bedoeling om een jonger publiek aan te spreken. In Europa zouden de zuivelverkopen zich stabiliseren.
De praktijk is dat de doelen niet worden gehaald. In een toelichting zei cfo Cecile Cabanis dat Danone de tijd die het vergt om Activia opnieuw in de markt te zetten heeft onderschat. "We moeten erkennen dat we nog niet op het niveau zijn dat we voor ogen hadden." Op ‘de moeilijk marktomstandigheden’ in Spanje gaf Cabanis geen verdere toelichting. In het Zuid-Europese land is Danone marktleider in de verse zuivel, maar ondervindt hevige concurrentie van private label-producten die in toenemende mate door consumenten worden gekocht.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties